English website    mail ons

 

 

PitaPata Dog tickers
Alta Colina's Hissige Hedvig "Noor"

Bijnamen: Chineesje, Noorse Prinses, Witte Tornado, Sloopbedrijf Noor

geboren: 27-09-2008 in Skotselv, Noorwegen

Na het overlijden van Lot staat voor ons vast dat we alleen nog maar een Pyreneese berghond willen. In eerste instantie zoeken we naar een geschikte herplaatser. Er lijken er een paar geschikt te zijn maar ze vinden (gelukkig voor hen) elke keer een nieuw thuis voordat wij ze kunnen bekijken.
We hebben Lot nooit als pup gekend dus eigenlijk willen we ook graag eens een pup. We schrijven ons in bij twee Nederlandse fokkers namelijk La Joie Blanche en MacThree. We maken kennis met beide en hun honden en we hebben in beide fokkers heel veel vertrouwen.
Het zal nog wel even duren voordat de pups geboren worden en dat geeft ons de tijd om over de dood van Lot heen te komen en open te staan voor een nieuwe hond. Maar helaas zit het niet erg mee met de dekkingen en moeten we de datum voor de komst van een pupje steeds opnieuw uitstellen. In oktober vinden we dat we genoeg gewacht hebben. We besluiten om dan maar over de grens te kijken en dan komen we terecht in Noorwegen bij kennel Alta Colina waar twee nesten pups zijn geboren. Bij de eerste kennismaking in november valt het besluit dat H4 bij ons komt wonen. Zo heet ze dan nog, H4. Later krijgt ze de officiële naam Hissige Hedvig. Dat betekent Vurige Hedwig, want in het nest is het al een pittige dame.
En wij noemen haar Noor.
Uiteraard vanwege haar Noorse afkomst. En in het Arabisch betekent het "licht" en zij is dus ons Noorderlicht.


Haar belevenissen zijn opgeschreven in: het dagboek van Noor

De kennel waar Noor geboren is:
Kennel Alta Colina

 


 

 ..