English website    mail ons

 

 

PitaPata Dog tickers
MacThree's Khuddleigh "Raya"

Bijnamen: Kleintje, Raya-baby, wildebras, hummeltje, sprinkhaan, smeerpoets

geboren: 08-03-2011, 06:16 uur in Rijkevorsel, België

Noor blijkt een enorm sociale hond te zijn die graag met andere honden speelt. Naarmate ze ouder wordt lijkt ze steeds meer een kameraadje te missen.
Dus we zetten de grote stap om er een tweede hond bij te nemen. En omdat we ons geen lievere hond kunnen voorstellen dan Noor willen we graag een hond uit dezelfde lijn.
En Noor's nichtje Alta Colina's Gurine Gropa, oftewel Caitlin, woont in België bij Kennel MacThree. En zij verwachtte in 2011 kindjes.
En zo zijn de opa en de oma van Noor, de overgrootvader en overgrootmoeder van Raya.
Marina Nieuwenhuizen gunde mij de geweldige eer om bij de bevalling aanwezig te zijn en zo heb ik Raya leren kennen vanaf haar allereerste ademhaling.

En vanaf dat allereerste moment was ik helemaal weg van dit kleine witte meisje. Ze bleek een enorme uitstraling te hebben, zo klein als ze toen nog was.

Vervolgens mochten wij ook nog zelf de stamboeknaam van Raya bedenken! Terwijl dit normaal door de fokker wordt gedaan. Natuurlijk moest hij wel bij de Keltische namen van de andere MacThree-honden passen. Het werd Khuddleigh. Een gefantaseerde variant van "cuddly", wat in het Engels knuffeltje of knuffelig betekent. En tot dat moment een woord dat met Google geen enkele treffer opleverde. De naam was dus volledig uniek.

En omdat we al een jaar spraken over "Noor's vriendinnetje" wilden we een roepnaam die "vriendin" betekent. We vonden zo'n naam in het Hebreeuws, en in andere talen betekent het ook nog "koningin". En dat is: Raya.


Haar belevenissen zijn opgeschreven in: het dagboek van Raya

De kennel waar Raya geboren is:

Kennel MacThree

 ..